Lisenssit ja vakuutus

Sulkapalloliiton kilpailutoimintaan liittyen on nyt syksyllä 2008 alkavalla kaudella tullut muutoksia liittyen lisenssi- ja vakuutusasioihin. Aiemminhan lisenssi- ja urheiluvakuutus oli yhdessä paketissa ja se oli otettavissa vain Pohjolan vakuutusyhtiöstä.
Aiemmin oli myös mahdollisuus ottaa ja maksaa tietyin ehdoin myös kertalisenssi kilpailupaikalla itse kilpailupäivänä.Nyt jatkossa on tärkeää ymmärtää lisenssin ja vakuutuksen asiaero.

Nyt alkavalla kaudella sulkapalloliitto on eriyttänyt lisenssin ja vapaaehtoisen vakuutuksen tapaturmien varalta. Jokaisen, joka käy sulkapalloliiton sanktioimissa kilpailuissa on hankittava lisenssi. Lisenssi hankitaan kerran vuodessa ja se maksaa aikuisilta 30 euroa ja junioreilta 10 euroa. Kertalisenssin hintaan 5 euroa voi hankkia ehdoin vain C-luokassa oleva pelaaja. Kaikki lisenssit on ostettava liiton sivuilta löytyvän linkin kautta, enää siis EI OLE MAHDOLLISTA ostaa kertalisenssiä kilpailupaikalta. Jokaisen on huolehdittava ehdottoman varmasti, että on hankkinut koko vuoden kattavan lisenssin ennen kuin osallistuu ensimmäiseen kilpailuun. Lisenssittömän pelaajan kilpailusuoritus voidaan hylätä ja hänen edustamaansa seuraan kohdistaa sanktioita.

Jokainen on velvollinen halutessaan erikseen ottamaan vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen. Nyt sen voi ottaa mistä tahansa vakuutusyhtiöstä, on tietysti hyvä selvittää vakuutusasiamiehen kanssa, että ko. vakuutus kattaa sulkapallokilpailuissa ja harjoituksissa tapahtuneet tapaturmat. Vakuutukseksi tarjotaan liiton sivuilla edelleen vastaavaa Pohjolan sporttiturva-vakuutusta, johon voi tutustua liiton nettisivujen kautta.
On jokaisen oma asia, ottaako edellämainitun vakuutuksen, jonkin muun vakuutuksen tai sitten on ilman vakuutusta, mikä ehkä ei ole järkevin vaihtoehto.

Kaikkien olisi hyvä perehtyä myös liiton sivuilta www.sulkapallo.fi löytyvään ohjeistukseen tässä asiassa.
Ongelma- ja epätietoisuustapauksissa voi asiasta kysyä lisää Joona Knuutilta.

Tässä olisi muutama asia, jotka jokaisen olisi hyvä lukea, mm. Käytäntö vakuutuksesta on uuden kauden myötä muuttunut.

Lisenssit ja vakuutus
Lue täältä.

Kilpailuilmoittautuminen
Lue täältä.

Kilpailemisen Etiketistä
Lue täältä.Vastaa